Мінекономіки відновило контроль над "Електроважмашем"

П'ятниця, 22 січня 2016, 19:53

Міністерство економічного розвитку і торгівлі відновило контроль над державним підприємством "Електроважмаш".

Про це йдеться у повідомленні міністерства в п'ятницю.

"Діючи у правовому полі, Мінекономіки зупинило спробу двічі звільненого за зловживання директора незаконно захопити контроль над підприємством", - повідомляє прес-служба.

Як наголошується, виконувачем обов'язків директора "Електроважмашу" залишається Дмитро Костюк, який має виключне право підпису та інших юридичних дій.

Реклама:

У міністерстві нагадали, що 19 січня колишній директор підприємства Володимир Глушаков, якого наказом МЕРТ було звільнено з посади ще 5 листопада 2015 року, у супроводі озброєних найманців захопив приймальню директора та намагався отримати доступ до печатки і рахунків підприємства.

"Цього ж дня до Мінекономіки надійшла інформація про внесення змін до ЄДРПОУ, відповідно до яких Глушакова було зазначено керівником ДП "Завод "Електроважмаш". На підставі яких документів державний реєстратор Харківського міського управління юстиції вніс ці зміни, незрозуміло", - йдеться у повідомленні.

У прес-службі повідомили, що Мінекономіки поінформувало реєстраційний орган про відсутність законних підстав вносити зміни, і їх було скасовано.

"Діючи виключно у рамках правового поля, Мінекономіки відновило справедливість і повернуло контроль держави за підприємством, яке входить до переліку стратегічних. Первісний запис у реєстраційних документах відновлено, і колишній директор - рейдер не зможе отримати доступу до приміщення та банківських рахунків компанії", - сказав голова МЕРТ Айварас Абромавичус.

Як відомо, з квітня 2013 року  Костюк обіймав посаду першого заступника директора ДП завод "Електроважмаш".

З 2012 по 2013 року працював заступником директора зі стратегії та маркетингу на "Електроважмаші".

З 2006 по 2007 року обіймав посаду аналітика в енергокомпанії "ДТЕК" Ріната Ахметова. А  з 2008 по 2011 був  старшим менеджером у компанії із розвитку бізнесу.

Як відомо, "Електроважмаш" входить до переліку підприємств, що мають стратегічне значення для економіки та безпеки України.

Завод спеціалізується на розробці і випуску потужних гідрогенераторів, гідрогенераторів-двигунів, турбогенераторовдля теплових і атомних електростанцій, електродвигунів для приводів прокатних станів, шахтних підйомників, водяних насосів зрошувальних каналів, тягового електрообладнання для залізничного та міського транспорту.

Турбогенераторами виробництва ДП завод "Електроважмаш" укомплектовано 73% потужностей ТЕС України. На долю гідрогенераторів виробництва ДП завод "Електроважмаш" припадає 78% встановленої потужності ГЕС України.

"Електроважмаш" виробляє продукцію для замовників з усього світу: Європа, Росія, Індія, Казахстан, Панама, Мексика та інших країн.

Економычна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!