"Газпром" назвав штраф АМКУ тиском на компанію

П'ятниця, 22 січня 2016, 16:11

"Газпром" вважає, що рішення АМКУ про накладення штрафу у розмірі 85,966 млрд гривень за зловживання монопольним становищем на ринку транзиту природного газу є спробою чинити тиск на компанію.

Про це йдеться в коментарі компанії, передає "Інтерфакс-Україна".

"Це викликає крайнє здивування, оскільки "Газпром "не здійснює підприємницької діяльності на території України, передаючи НАК "Нафтогаз України"природний газ на західному кордоні РФ", - зазначили в "Газпромі".

За словами представників компанії, таке рішення АМКУ не може розглядатися ні в якому іншому статусі, крім спроби чинити тиск на "Газпром".

Реклама:

"Газпром" має намір захищати свої права та законні інтереси всіма доступними йому з правової точки зору способами", - йдеться в коментарі.

Нагадаємо, 22 січня Антимонопольний комітет України оштрафував російський "Газпром" за монополізм на ринку транзиту газу в 2009-2015 роках на 85 мільярдів гривень.

Пізніже, в АМКУ заявили, що НАК "Нафтогаз України" у своєму розпорядженні має право вимоги дворазової компенсації від "Газпрому" за шкоду, у зв'язку з монопольними порушеннями під час транзиту газу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!