"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Гонтарева: Меморандум про співпрацю з МВФ підпишемо найближчими днями

П'ятниця, 22 січня 2016, 15:28

Меморандум про співпрацю України з Міжнародним валютним фондом буде підписаний найближчими днями.

Про це заявила глава Національного банку України Валерія Гонтарева в Давосі, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми повертаємося до Києва. Підписанти меморандуму - президент, міністр фінансів і голова НБУ зараз в Давосі, а прем'єр-міністр зараз у Києві", - сказала вона.

За її словами, вже підготовлені і узгоджені з МВФ всі технічні правки.

Реклама:

"Тому ми приїдемо, і будемо підписувати", - сказала глава НБУ.

Після цього, за її словами, буде рада директорів МВФ, яка це затвердить.

Як повідомлялося, відкрита в березні цього року чотирирічна програма EFF загальним обсягом 17,11 млрд доларів за поточним курсом з першим траншем в 5 млрд доларів спочатку припускала щоквартальний перегляд програми, виділення в 2015 році ще трьох траншів по 1,63 млрд доларів і зменшення квартальних траншей в 2016-2018 роках до 0,61 млрд доларів.

У той же час Україна змогла отримати тільки перші два транші, частина першого в розмірі 2,7 млрд доларів пішла уряду для підтримки держбюджету, тоді як одержувачем решти коштів традиційно став Нацбанк.

За словами глави міністерства фінансів Наталії Яресько, МВФ при прийнятті рішення про надання Україні чергового - третього траншу, буде оцінювати виконання всіх попередніх умов і структурних маяків, виконання яких має термін до кінця грудня 2015 року.

У разі успішного виконання таких умов рада директорів Фонду може провести збори для виділення третього траншу ЕFF в кінці січня-лютому.

Нагадаємо, у липні 2015 року Україна підписала меморандум про економічну і фінансову політику щодо співпраці з Міжнародним валютним фондом і очікує отримання чергового траншу 1,7 млрд доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!