Голова МВФ: Україна наблизилася до отримання чергового траншу

Четвер, 21 січня 2016, 16:20

Директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард позитивно оцінює перспективу надання Україні чергового траншу від МВФ.

Про це вона повідомила журналістам після переговорів з президентом України Петром Порошенком у Давосі в четвер, передає "Інтерфакс-Україна".

"Я думаю, це була дуже позитивна дискусія, яка, я сподіваюся, наблизить нас до Меморандуму, над яким працюють наші команди, і я сподіваюся, цей процес завершиться успішно", - повідомила Лагард.

Вона також поінформувала, що зустріч пройшла дуже продуктивно, на переговорах обговорювалися питання економічного розвитку в Україні. "Ми обговорили хід реформ в Україні та прийняття бюджету на 2016 рік", - додала Лагард.

Реклама:

Як повідомлялося, відкрита в березні цього року чотирирічна програма EFF загальним обсягом 17,11 млрд доларів за поточним курсом з першим траншем в 5 млрд доларів спочатку припускала щоквартальний перегляд програми, виділення в 2015 році ще трьох траншів по 1,63 млрд доларів і зменшення квартальних траншей в 2016-2018 роках до 0,61 млрд доларів.

У той же час Україна змогла отримати тільки перші два транші, частина першого в розмірі 2,7 млрд доларів пішла уряду для підтримки держбюджету, тоді як одержувачем решти коштів традиційно став Нацбанк.

За словами глави міністерства фінансів Наталії Яресько, МВФ при прийнятті рішення про надання Україні чергового - третього траншу, буде оцінювати виконання всіх попередніх умов і структурних маяків, виконання яких має термін до кінця грудня 2015 року.

У разі успішного виконання таких умов рада директорів Фонду може провести збори для виділення третього траншу ЕFF в кінці січня-лютому.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!