Жванія підтвердив, що скандальна Steuermann належить Мартиненку

Понеділок, 7 грудня 2015, 12:22

Компанія Steuermann, яка займалася поставками уранового концентрату в Україну належить народному депутату від  "Народного фронту" Миколі Мартиненку.

Про це в інтерв'ю "Українській правді" розповів політик, бізнесмен Давид Жванія

Відповідаючи на запитання про спільний бізнес з Мартиненком, Жванія зазначив, що на сьогодні весь холдинг, як він був, він не змінювався.

Крім того, він пояснив, чому компанія Steuermann, пов'язана з ним, була фігурантом в останньому розслідуванні, які стосувалися поставок уранового концентрату.

Реклама:

"Ігор Керезь був керуючим всього холдингу до 2007-го року, і в той момент його замінив Сергій Перелома. Зроблено це було за наполяганням Мартиненко - для того, щоб оформити холдинг на партнерських відносинах між Мартиненком і мною. Однак цього не сталося досі. Сьогодні Керезь - голова наглядової ради Діамант Банк. Тому ніякого відношення до компанії Steuermann він не має", - говорить Жванія.

За його словами, компанія Steuermann насправді завжди була в бізнес-групі, як технічна.

"Я здивувався, коли Микола Володимирович (Мартиненко - ред.) сказав, що він не знає пана Айбергера, і що це якийсь дідусь. Він ніякий не дідусь, здорова людина, яка завжди займалася одним - поставкою абразивів. Оскільки у нас стався розрив, Микола Володимирович взяв керування з групою компаній для оформлення у вже свою власність. Я ж акціонером теж не числився", - пояснив бізнесмен.

Жванія зазначив, що він знає Айбергера, крім того, він є прекрасною людиною.

Відповідаючи на питання, що ж думає сам Айбергер з приводу того, що відбувається Жванія сказав, що він в шоці.

"Він в шоці.. Ця компанія була створена тільки для поставки дрібних партій абразивів в Європу. Просто дрібні покупці не хочуть їхати в Україну, тому це було зручною точкою організації збуту. Там маленькі заводики, які споживають по два мішки. Укладати великі договору невигідно", - розповів Жванія.

Крім того, за його словами, Steuermann потрібно було доплачувати, щоб вони щось заробляли.

"Вона ніколи не була компанією, вона займалася виключно реалізацією продукції. Тобто по суті якщо трохи не давати їм якісь знижки, то вони б і не змогли утримувати 4 людей", - підсумував він.

Нагадаємо, раніше в своєму блозі на "УП" народний депутат Сергій Лещенко повідомляв, що соратники прем'єр-міністра Арсенія Яценюка беруть під контроль фінансові потоки на державних підприємствах.

Як писав Лещенко, ідеться про компанію "STEUERMANN" Investitions- und Handelsgesellschaft mbH, зареєстровану у Відні.

Фірма "STEUERMANN" належить до орбіти Мартиненка. Частину доказів оприлюднили колеги - зокрема, ця компанія входить до наглядової ради Запорізького абразивного комбінату, який входить в сферу інтересів Жванії і Мартиненка.

Також Steuermann Investitions є засновником російської фірми разом з партнером Жванії та Мартиненка Коте Соткімлавою, який очолює ірландську фірму Мартиненка і Жванії "Брінкфорд Лімітед".

Додатковим доказом належності "STEUERMANN" Мартиненку є той факт, що певний період у минулому керівником компанії був громадянин на прізвище Ігор Керезь. Водночас Керезь у двох скликаннях парламенту був помічником бізнес-партнера Мартиненка Давіда Жванії.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: