НАБУ взялося за хабар Мартиненка у 30 мільйонів франків

Понеділок, 28 грудня 2015, 16:08

Національне антикорупційне бюро розпочало розслідування за фактом одержання хабарів при закупівлі НАЕК "Енергоатом" обладнання у чеського акціонерного товариства "Skoda JS".

Про це йдеться у відповіді НАБУ на депутатське звернення Сергія Лещенка.

"У НАБУ розглянуто ваші заяви про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань та початок розслідування стосовно народного депутат Миколи Мартиненка", - йдеться у відповіді.

Як наголошується 11 грудня 2015 року НАБУ внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато розслідування за фактом одержання хабарів при закупівлі НАЕК "Енергоатом" обладнання у чеського акціонерного товариства "Skoda JS".

Реклама:

Заяву народного депутата про вчинення аналогічного кримінального порушення долучено до матеріалів кримінального порушення.

"При цьому, викладені Вами доводи про можливу причетність до вказаного кримінального порушення нардепа Мартиненка будуть перевірені під час розслідування", - йдеться у документі.

натиснути для збільшення 

Раніше прокуратура Швейцарії підтвердила інформацію про те, що стосовно нардепа від "Народного фронту" Миколи Мартиненка з 2013 року ведеться кримінальне розслідування у справі про хабарництво.

Прес-секретар генпрокурора Швейцарії Анне Вегелін повідомила 14 вересня, що прокуратура Швейцарії раніше "направила в Україну і Чехію запити про надання правової допомоги в розслідуванні кримінальної справи". Вона підтвердила, що справу проти громадянина  України  розслідується з 2013 року

Журналісти швейцарської газети SonntagsZeitung з'ясували, що Мартиненко підозрюється в отриманні хабаря в розмірі 30 мільйонів франків, які були заблоковані на рахунках в банку Hottinger в Швейцарії. Там керівництво фінустанови помітило підозрілі транзакції та поскаржилося правоохоронцям.

Чеське видання Novinky.cz написало, що депутату від "Народного Фронту" Миколі Мартиненку загрожує штраф у 1 мільйон франків і 5 років в’язниці за отриманий хабар від Skoda JS.

Сам Мартиненко наявність цієї справи заперечує і стверджує, що його намагаються дискредитувати.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: