НБУ погіршив прогноз щодо золотовалютних резервів

Вівторок, 1 грудня 2015, 19:06

Національний банк України погіршив прогноз щодо стану міжнародних резервів Національного банку до кінця року через затримку кредитів МВФ.

Про це на нараді з топ-менеджерами найбільших 40 банків заявила голова НБУ Валерія Гонтарева, передає прес-служба регулятора.

"Згідно з нашими амбітними планами, до кінця року, у разі отримання третього та четвертого траншів за програмою EFF з Міжнародним валютним фондом, резерви повинні були зрости до 18 млрд доларів", - сказала вона.

За її словами, більш консервативний сценарій у випадку отримання лише третього траншу передбачав обсяг резервів на рівні 15 млрд доларів.

Реклама:

"Сьогодні отримання нових траншів до завершення поточного року стало менш імовірним. Відповідно Національний банк був змушений переглянути основний прогноз щодо стану резервів на кінець року", - заявила голова НБУ.

"Ми очікуємо, що резерви продемонструють зростання вдвічі порівняно з початком року і сягнуть трохи більше 13 млрд доларів. Такий обсяг резервів є достатнім, адже ця сума покриває більше ніж три місяці імпорту", - зазначила Гонтарева.

Як повідомлялося, золотовалютні резерви НБУ в жовтні збільшилися на 0,188 мільярдів доларів, або на 1,5%, - до 12,962 млрд доларів.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: