У Єгипті заявили про зниження турпотоку на 70% після катастрофи А312

Субота, 7 листопада 2015, 10:06

Відхід російських і британських туристів з Єгипту позбавить країну 70% турпотоку і завдасть страшного удару по галузі.

Про це заявив член консультативної ради при міністрі туризму Єгипту Мухаммед Юсеф, передають "РИА Новости" з посиланням на газету "Аль-Ахрам".

"Російські туристи стоять на першому місці, це 3 млн. туристів на рік. Британці - 1 млн. Їх відхід з ринку - це сильний удар по галузі. Втрати складуть 70% турпотоку", - сказав Юсеф.

За даними міністерства, туристична галузь дає 11,3% ВВП країни і забезпечує більше 14% доходів до держбюджету в іноземній валюті. До заворушень, які вибухнули в січні 2011 року в Єгипті, що призвели до зміни правлячого режиму, "країну пірамід" відвідували близько 15 мільйонів туристів на рік, потім ця цифра різко впала.

Реклама:

До катастрофи над Синаєм Єгипет розраховував до кінця 2015 року прийняти близько 10 мільйонів іноземних туристів. На кінець серпня ця цифра становила 6,6 мільйона чоловік, на 5% більше аналогічних показників минулого року. Доходи від туризму до кінця 2015 року планувалися на рівні 7,5-8 мільярдів доларів.

На першому місці за кількістю приїжджаючих в Єгипет туристів стоїть Росія, на другому і третьому - Великобританія і Німеччина, далі Італія та Франція.

Раніше Великобританія, а також кілька інших країн, призупинили авіасполучення з Єгиптом. Тоді російська влада розкритикували це рішення, назвавши його недоречним.

6 листопада Путін доручив уряду заборонити польоти російської авіації в Єгипет на час розслідування катастрофи російського літака над Сінаєм.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: