У "МТС Україна" розповіли, як працює зв'язок на окупованих територіях

Понеділок, 30 листопада 2015, 20:14

Мережа мобільного зв'язку "МТС Україна" на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей фактично не обслуговується, частина базових станцій виведена з ладу, частина працює автономно.

Про це повідомляє в понеділок агентство "Інтерфакс-Україна", посилаючись на прес-службу компанії.

"Ситуація зі зв'язком на окупованих територіях залежить не від нас. Там залишилися наші базові станції, які якийсь час можуть працювати автономно - до тих пір, поки існує подача електрики і немає пошкоджень. Частина базових станцій виведена з ладу і не працює. Провести ремонтні роботи немає можливості через відсутність фізичного доступу до них", - зазначають у компанії.

"На цей час наша мережа там взагалі не обслуговується. Роботу мережі ми переключили на комутатори, які знаходяться в сусідніх областях, на території, підконтрольній України. Трафік йде через Харків і Дніпропетровськ, управління мережею відбувається віддалено з Києва", - заявляє мобільний оператор.

Реклама:

У "МТС Україна" також зазначили, що абоненти на зазначених територіях можуть користуватися послугами, поки працюватиме обладнання.

"Якщо хтось його відключить, зв'язок зникне", - підкреслили в кампанії.

Раніше стало відомо про запуск в так званих "народних республіках ЛНР і ДНР" власного мобільного оператора.

У "МТС Україна" підкреслюють, що трафік від незаконного оператора на свою мережу оператор приймати не буде, оскільки у компанії "немає і не може бути взаємоз'єднання з незаконно діючими мережами".

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: