"Укрнафта" мінімізує податки через експортні операції

Понеділок, 30 листопада 2015, 16:02

Компанія "Укрнафта" мінімізує податкові зобов'язання через експортні операції.

Про це у статті на "Економічній правді" пише Галина Калачова з посиланням на аналітичну записку, підготовлену для правоохоронних органів.

Аналітична записка показує, як компанія мінімізує податкові зобов'язання через експортні операції.

"Укрнафта", йдеться в документі, проводить операції з купівлі-продажу таким чином, щоб не платити ПДВ до бюджету.

Реклама:

Автори записки стверджують, що компанія купує товари на експорт в афільованих з групою "Приват" підприємств з непритаманних для неї видів господарської діяльності. Це дозволяє їй працювати за нульовою ставкою ПДВ і отримувати відшкодування податку з бюджету.

"За 2015 рік "Укрнафта" придбала товарів у Нікопольського заводу феросплавів на 3,3 млрд гривень, у тому числі 555 млн гривень ПДВ, у Запорізького заводу феросплавів - на 495,71 млн гривень, 82,6 млн гривень ПДВ", - зазначається в документі.

"У 2015 році обсяг реалізації на експорт цих виробників становив 1,6 млрд гривень. Держава повинна відшкодувати компанії 325,6 млн гривень ПДВ, які могли б піти в бюджет", - йдеться в записці.

У ДФС визнають, що з цими цифрами знайомі. "Зараз в "Укрнафті" проводиться комплексна перевірка", - сказав співрозмовник видання з фіскальної служби.

ПАТ "Укрнафта" - найбільша українська нафтодобувна компанія. НАК "Нафтогаз України" належить 50%+1 акція "Укрнафти", групі компаній "Приват" Ігоря Коломойського - близько 42% акцій.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: