СБУ заблокувала імпорт неякісних продуктів харчування з Росії

Четвер, 26 листопада 2015, 20:51

Співробітники Служби безпеки України спільно з Державною ветеринарною та фітосанітарною і фіскальною службами викрили схему ввезення на територію України харчових продуктів з Російської Федерації, які не відповідають ветеринарно-санітарним нормам безпечності та якості.

Про це йдеться у повідомленні СБУ.

Як наголошується, співробітники спецслужби попередили імпорт понад 200 тонн неякісної молочної, рибної та м’ясної продукції з Росії.

"За результатами проведеної ветеринарно-санітарної експертизи встановлена невідповідність продуктів харчування мікробіологічним та іншим показникам, у деякій продукції виявлено антибіотики", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

У прес-службі повідомили, що Службою безпеки України вживаються заходи щодо застосування до цих російських компаній-імпортерів спеціальних санкцій.

Крім того, Держветфітослужбою винесено офіційне застереження компетентним органам Російської Федерації та тимчасово призупинено імпорт харчової продукції з окремих російських підприємств-виробників.

"СБ України продовжує реалізацію комплексу заходів для забезпечення продовольчої безпеки та захисту внутрішнього ринку від недоброякісного імпорту", - повідомляє прес-служба.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!