"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Укрзалізниця" планує реструктуризувати борги до кінця року

Четвер, 26 листопада 2015, 18:56

Акціонерна компанія "Українська залізниця", створена в жовтні на базі Державної адміністрації залізничного транспорту України, сподівається на успішну реструктуризацію своїх боргів до кінця цього року.

Про це журналістам повідомив директор з реформування, правової та майнової політики "Укрзалізниці", член правління ПАТ, створеного 21 жовтня на базі відомства, Євген Кравцов, передає УНІАН.

Нагадаємо, єврооблігації "Укрзалізниці" включені в боргову операцію з зовнішніми запозиченнями держави в рамках програми розширеного фінансування Міжнародного валютного фонду.

"Тиждень нічого не можу вам сказати (про результати переговорів щодо реструктуризації зовнішніх боргів "Укрзалізниці" - ред.), я знаю все, але поки нічого не можу сказати, оскільки це заборонено, ми відразу потрапимо під санкції", - сказав Кравцов.

Реклама:

"За внутрішніми боргами процес йде, вже на фінальній стадії, думаю, до кінця року основний пул внутрішніх боргів закриємо, впевнений, що буде рішення і за зовнішніми, - додав він.

Водночас, міністр інфраструктури Андрій Пивоварський уточнив журналістам, що затягування переговорів з кредиторами не матиме негативного впливу на роботу "Укрзалізниці".

"За внутрішніми боргами на 80-85% (досягнута домовленість - ред.), до кінця року ми повністю документарно підпишемо реструктуризацію на ПАТ, частина кредиторів залишиться, з якими ми перейдемо на наступний рік, але це не вплине негативно на роботу "Укрзалізниці", - підкреслив міністр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!