МВС не збирається заарештовувати Фірташа, нема за що - речник

Четвер, 26 листопада 2015, 14:56

У МВС України немає кримінальних проваджень, в яких бізнесмен Дмитро Фірташ проходить як підозрюваний, але є справа стосовно компанії Ostchem, в якій він викликався на допит як свідок.

Про це повідомив речник МВС Артем Шевченко, передає Інтерфакс-Україна.

"У МВС немає проваджень, в яких він фігурує як підозрюваний", - сказав Шевченка.

Водночас, він нагадав, що МВС розслідує кримінальне провадження щодо компанії Ostchem, в якому Д. Фірташ проходить як свідок. Таким чином, як пояснив спікер МВС, у відомства немає юридичних підстав для затримання Д. Фірташа в разі повернення його в Україну.

Реклама:

Як очікується, наступного тижня Фірташ повернеться до України після півторарічного перебування в Австрії. 2 грудня він візьме участь у з'їзді Федерації роботодавців України, яку очолює.

Як повідомлялося, голова ради групи компаній Group DF, голова Федерації роботодавців України Д. Фірташ був заарештований в Австрії 12 березня 2014 року за запитом влади США. Земельний суд Відня у кримінальних справах обрав йому запобіжний захід у вигляді екстрадиційного арешту, але погодився звільнити його під заставу в EUR125 млн і зобов'язання не залишати Австрію. 30 квітня 2015 року цей же суд відхилив запит Мін'юсту США про екстрадицію Д. Фірташа до цієї країни.

У жовтні адвокати бізнесмена і прокуратура Австрії отримали рішення Земельного суду Відня, що дає йому можливість повернутися до України.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков наприкінці травня повідомив, що МВС направило Фірташу повістку на допит і проведення слідчих дій у зв'язку з розслідуванням кримінальної справи за фактом корупційних схем групи компаній Ostchem і розкрадання державного майна України.

Раніше у Фірташа повідомили, що він має намір наступного тижня повернутися в Україну.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!