"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

НБУ підвищив ефективність нагляду платіжних систем

Четвер, 26 листопада 2015, 09:50

Національний банк підвищив ефективність нагляду (оверсайта) платіжних систем.

Про це йдеться у повідомленні регулятора.

Як зазначається, правління Нацбанку 25 листопада 2015 року прийняло постанову № 815 "Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України".

"Зазначену постанову прийнято з метою удосконалення порядку застосування заходів впливу до об'єктів нагляду (оверсайта), якими є платіжні організації платіжних систем, їх учасники та оператори послуг платіжної інфраструктури. Також постанова сприятиме забезпеченню контролю за дотриманням нормативно-правових актів НБУ", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Зокрема, у разі порушення нормативно-правових актів регулятора, що містять вимоги щодо зупинення здійснення фінансових операцій банками, небанківськими фінансовими установами та національним оператором поштового зв’язку, Нацбанк зможе застосовувати до них низку заходів впливу.

Також НБУ надається право зупиняти на строк до одного року дію ліцензії небанківської фінансової установи на переказ коштів у національній валюті без відкриття рахунків у разі порушення нею вимог законодавства України з питань переказу коштів.

Раніше Національний банк мав право лише відкликати або анулювати ліцензію небанківської фінансової установи.

Постанова набирає чинності з 26 листопада 2015 року.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!