Наглядова рада ОПЗ проаналізує угоди на закупівлю газу

Середа, 25 листопада 2015, 16:46

На поточному тижні розпочне свою роботу Наглядова рада ПАТ "Одеський припортовий завод", яка проведе детальний аналіз діяльності цього підприємства, у тому числі, проаналізує умови підписання газових договорів, оцінить ефективність його роботи впродовж 9 місяців 2015 року.

Про це під час прямого ефіру на одному з телеканалів заявив голова ФДМУ Ігор Білоус, передає прес-служба відомства.

За його словами, ФДМУ зацікавлений у проведенні прозорої, відкритої, професійної приватизації Одеського припортового заводу, яка забезпечить його подальший розвиток, і вживає для цього всіх заходів.

"Тим більше, що Фонд та його керівництво неодноразово відзначали, що останнім часом проти ОПЗ у ЗМІ було розгорнуто потужну антирекламну кампанію, спрямовану на створення негативного іміджу підприємства та спотворення реальної інформації про його діяльність. Мета цієї кампанії - підірвати інтерес іноземних інвесторів до його приватизації", - наводить слова Білоуса прес-служба.

Реклама:

"Тому завдання Наглядової ради - з'ясувати реальну картину діяльності", - резюмував голова Фонду.

Нагадаємо, заступник генпрокурора, прокурор Одеської області Давид Сакварелідзе повідомив у п'ятницю, що Одеська прокуратура розслідує факти злочинного заволодіння коштами держави на суму понад 4 мільярдів гривень. За його словами, об'єктом злочинних зазіхань став "Одеський припортовий завод".

Як повідомлялося, Одеський припортовий завод напередодні приватизації уклав газовий контракт з невідомою компанією, який позбавить ОПЗ частини валютної виручки.

З листопада на ОПЗ почала поставляти газ маловідома австрійська компанія Antra GmbH, що має українське коріння. Новий постачальник прийшов на зміну структурам групи Приват, які з липня постачали завод газом.

Договір передбачає давальницьку переробку газу Одеським припортовим з відвантаженням кінцевої продукції цій фірмі.

Модель роботи на давальницькій сировині передбачає, що весь кінцевий продукт буде належати постачальнику газу, що позбавляє ОПЗ валютної виручки.

Пізніше стало відомо, що компанія Antra GmbH пов'язана з головою комітету Верховної Ради з ПЕК, соратником Арсенія Яценюка Миколою Мартиненком.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: