На кримських заправках виникли великі черги

Вівторок, 24 листопада 2015, 19:35

Черги і скупчення машин починають спостерігатися на ряді автозаправок Сімферополя.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

На деяких заправках машини стоять в два-три ряди перед колонками, біля деяких заправок збираються довгі "хвости" з машин, що виходять за кордон АЗС. Аналогічна ситуація, відзначають очевидці, спостерігається і в інших містах окупованого Криму.

За словами місцевих жителів, багато хто купує про запас бензин, побоюючись дефіциту. Багато жителів купують паливо для дизельних генераторів.

Реклама:

"Паливо, в принципі є, але багато хто приходить з десятилітровими каністрами, закуповують паливо під генератори. В результаті, черга рухається дуже повільно, лише кілька осіб на годину", - сказав один з жителів Сімферополя.

Крім того, через відсутність електрики деякі заправки, які вчасно не забезпечили себе дизельними генераторами, закриваються.

Міненерго Росії повідомило, що запаси палива на півострові зростають. Якщо в понеділок запас становив 10 діб, то у вівторок він зріс до 15 діб. Запаси дизельного палива також зросли до 25 діб.

Тим часом, місцеві жителі кажуть, що не вистачає бензовозів та іншої техніки для забезпечення поставок палива в роздрібні мережі, оскільки вони були масово переорієнтовані на підвезення палива на ТЕЦ і мобільні генераторні установки.

"Та й деякі заправки можуть притримати паливо, щоб хоч якось рівномірно працювати", - сказав інший житель Сімферополя.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: