Україна поставила до Криму товарів на 765 мільйонів доларів

Понеділок, 23 листопада 2015, 16:01

Міністерство економічного розвитку й торгівлі оцінює поставки товарів і послуг з материкової України на територію анексованого Росією Криму в 765 млн доларів з початку 2015 року.

Про це повідомив міністр економічного розвитку й торгівлі Айварас Абромавичус на прес-конференції, передають "Українські новини".

"Ми багато поставили з початку року в Крим, до того, як 20 вересня була оголошена блокада... Якщо я не помиляюся, на суму 765 млн доларів, з них 45% - електроенергія, все інше - цукор і інші продовольчі товари й т.д.", - сказав міністр.

З його слів, сьогодні в Кабінеті міністрів при участі преси була проведена дискусія на тему можливого, виходячи із ситуації, ремонту й відновлення однієї з ліній на 220 МВт.

Реклама:

Абромавичус також додав, що прем'єр-міністр Арсеній Яценюк доручив Мінекономіки розробити й подати на розгляд уряду пропозиції, що стосуються торговельних відносин із Кримом.

Як повідомлялося, уряд України тимчасово заборонив переміщення вантажних потоків на адміністративному кордоні між Україною і Автономною Республікою Крим.

Раніше Порошенко запропонував Кабміну опрацювати питання про припинення вантажного транспортного сполучення й товарообігу із Кримом.

У ніч із 21 на 22 листопада в результаті підриву опор ліній електропередачі в Херсонській області Крим був відключений від ОЕС України, під загрозою знеструмлення перебувають частини Херсонської й Миколаївської областей.

З 20 вересня активісти Меджлісу й громадські організації почали торговельну блокаду Криму, вони не пропускають на півострів вантажний транспорт із продуктами харчування.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!