Менеджер ДТЕК: ми можемо забезпечити наші ТЕС власним вугіллям

Субота, 21 листопада 2015, 11:05

Компанія ДТЕК може забезпечити свої теплоелектростанції вугіллям власного видобутку.

Про це в інтерв'ю "Українським новинам" повідомив генеральний директор "ДТЕК Енерго" Всеволод Старухін.

"Минулої зими, коли дійсно була вкрай напружена ситуація з вивезенням антрациту з наших шахт на неконтрольованих територіях, ми імпортували вугілля, щоб врятувати енергосистему країни. Але, на жаль, у тарифі наших станцій, які використовували більш дороге імпортне вугілля, його ціна не була покрита", - сказав Старухін.

За його словами, станції придбали вугілля і понесли сотні мільйонів гривень збитків.

Реклама:

"Зараз ми можемо забезпечити наші ТЕС власним вугіллям. Більше того, у нас є можливість допомогти з поставками антрациту на "Центренерго" і "Донбасенерго", так як це економічно більш вигідна альтернатива імпортному вугіллю", - заявив генеральний директор "ДТЕК Енерго".

"Традиційно, до війни в середньому ми постачали до 4 млн тонн антрацитів на рік на "Центренерго". Ми готові обговорювати обсяги і вийшли з пропозицією з постачання на 2016 рік вугілля на "Центренерго", але відповіді поки не отримали", - сказав він.

Старухін зазначив, що ДТЕК запропонував вугілля за тією ж ціною, "за якою вугілля купують наші генеруючі компанії".

"Це з урахуванням поправки на якість приблизно 1350 гривень/тонна (без ПДВ). При цьому ціна імпортного вугілля "Центренерго", яка озвучувалася в публічних джерелах, перевищує 1600 гривень/тонна", - підсумував гендиректор "ДТЕК Енерго".

"ДТЕК" управляє енергетичними активами System Capital Management.

До складу "ДТЕК" входять вуглевидобувні компанії "ДТЕК Павлоградвугілля" і шахта "ДТЕК Комсомолець Донбасу", 5 збагачувальних фабрик, енергогенеруюча компанія "ДТЕК Східенерго" і енергопостачальні "ДТЕК Сервіс-Інвест" і "ДТЕК ПЕМ" Енерговугілля ", "Київенерго", "ДТЕК Дніпробленерго" та інші активи.

100% акцій SCM належить бізнесменові Рінату Ахметову.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: