"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Суд арештував рахунки екс-заступника голови "Нафтогазу" Кацуби

Понеділок, 2 листопада 2015, 18:17

Печерський райсуд Києва наклав арешт на рахунки екс-заступника голови "Нафтогазу" Олександра Кацуби, який наразі переховується за кордоном.

Як повідомляється у судовому реєстрі, таке рішення було прийняте 12 жовтня.

Загалом було арештовано три рахунки у банку "Вернум" у трьох валютах – гривнях, доларах та євро. Сума коштів на них не вказується, але зазначається, що загалом діяльність Кацуби завдала державі збитків на суму 284 млн 437 700 гривень.

Зокрема, до збитків призвело рішення цілої низки службових осіб "Нафтогазу" у грудні 2013 – січні 2014 року про виконання сейсморозвідувальних робіт на площі Паласа, завдяки чому вони заволоділи коштами "Нафтогазу" на вказану суму.

Реклама:

За даними слідства, Кацуба зумисне підписав угоду з неправдивими відомостями з "Універсальним комерційним товариством" про виконання цих робіт вартістю 406 млн 600 000 грн, "оскільки зазначені дослідження із використанням російського науково-дослідного судна "В'ячеслав Тихонов", фактично виконані працівниками російського підприємства "Сєвморнєфтєгеофизика".

Як відомо, на початку жовтня МВС оголосило у розшук Олександра Кацубу, а також його брата Сергія. Обидва у свій час були заступниками голови "Нафтогазу". На даний момент вони переховуються.

Сергій Кацуба у свій час здійснив закупівлю сумнозвісних "вишок Бойка". Він також був депутатом від Партії регіонів.

Наразі батько обох братів Володимир Кацуба є депутатом Ради від групи "Відродження".

Сім'я Кацуб є власником величезних маєтків на дамбі київського водосховища.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!