МТС подешевшала на мільярд доларів

П'ятниця, 13 листопада 2015, 12:23

Вартість російського МТС на фондовій біржі знизилася на мільярд доларів за кілька днів.

Про це повідомляють "Ведомости".

Падіння почалося 3 листопада після того, як Vimpelcom Ltd. - один з основних конкурентів МТС в Росії, Узбекистані та Україні - повідомив, що зарезервував $900 млн на випадок штрафних виплат у справі, пов'язаній з корупцією в Узбекистані.

Але розслідування стосується ще і МТС, а також шведсько-фінського оператора TeliaSonera. Регулятори підозрюють всіх цих операторів в необґрунтованому перерахуванні коштів структурам, пов'язаним з оточенням дочки президента країни Гульнари Карімової.

Реклама:
 

МТС заявляла, що співпрацює зі слідством, і закликала не поспішати робити висновки "на основі досвіду інших компаній на узбецькому ринку".

Є ризик, що слідчі висунуть МТС ті ж претензії, що і Vimpelcom, говорить аналітик "Відкриття капіталу" Олександр Венграновіч. Тому, пояснює він, інвестори виходять з того, що і штрафи (якщо їх пред'являть) будуть пропорційними.

5 листопада по справі Vimpelcom в Осло був затриманий Джо Лундер, гендиректор Vimpelcom з 2011 р по весну 2015 (через кілька днів був звільнений). А найстаріший акціонер Vimpelcom, норвезький Telenor, був змушений відправити у відставку свого голову ради директорів після того, як його власник - міністерство промисловості і торгівлі Норвегії, оголосило, що одержало нову інформацію про корупційні зв'язки Vimpelcom в Узбекистані.

Нагадаємо, що "МТС-Україна" 16 жовтня оголосив про договір з британським телеком-оператором Vodafone і повністю перейде на його бренд.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: