"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Власникам банків-банкрутів вручили тільки 7 повідомлень про підозру

Четвер, 12 листопада 2015, 14:28

Комітет Верховної Ради з питань фінансової політики і банківської діяльності вважає обурливо недостатніми результати роботи правоохоронних органів у розслідуванні махінацій працівників і власників банків, що "впали".

Про це в інтерв'ю журналістам за підсумками закритого засідання комітету за участю керівника Національного банку заявив глава комітету Сергій Рибалка, передає прес-служба депутата.

"За даними Фонду гарантування вкладів, загальна сума претензій в рамках більше 2,1 тисяч заяв становить 132,7 млрд гривень, і за цими фактами правоохоронні органи вручили тільки 7 офіційних повідомлень про підозру. Про що це говорить? Коли йдеться про політичних супротивників, правоохоронці, у першу чергу прокуратура, діє", - цитує Рибалку його прес-служба.

"А коли йдеться про розслідування та покарання працівників і власників банків, у результаті дій яких постраждало дуже багато громадян і підприємств, які втратили свої вклади, то результатів практично немає", - заявив він.

Реклама:

Народний депутат нагадав, що Верховна Рада ще на початку року прийняла закон про посилення відповідальності кінцевих власників і працівників банків.

Рибалка запевнив, що профільний парламентський комітет активно включиться у діяльність робочої групи при НБУ, яка повинна сприяти і контролювати процес розслідувань діянь недобросовісних банкірів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!