"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Єгипет щомісяця втрачатиме від заборони на польоти близько 273 мільйонів

Середа, 11 листопада 2015, 14:27

Єгипет може втратити 2,2 млрд єгипетських фунтів (близько 273 млн дол) щомісяця від заборони на польоти в країну, які ввели Росія і Великобританія.

Про це заявив у середу міністр туризму Єгипту Хешам Зазу, пише РБК з посиланням на Reuters.

Раніше Росія і Великобританія прийняли рішення призупинити авіасполучення з Єгиптом і вивезти з країни всіх відпочиваючих там туристів.

Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв на початку цього тижня пояснив, що рішення пов'язане з тим, що однією з версій катастрофи літака Airbus A321 російської авіакомпанії "Когалимавіа", який розбився через 23 хвилини після вильоту з Шарм-ель-Шейха, міг стати теракт.

Реклама:

Такими ж міркування керувалися і британська влада, хоча вона заявили про припинення авіасполучення з Єгиптом на кілька днів раніше Москви.

Втрати російських туроператорів на поточний момент від заборони на польоти до Єгипту Російський союз туріндустрії оцінив в 1,5 млрд руб.

Як повідомив напередодні віце-президент Асоціації туроператорів Росії (АТОР) Дмитро Горін, зараз туристи перебронюють свої тури на інші напрямки, у тому числі до Туреччини, на Кіпр і до Таїланду, і що ціни на ці тури зросли на 10-13%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: