Суд дозволив девелоперу Arricano викупити частку в ТРК Sky Mall

Вівторок, 10 листопада 2015, 14:25

Високий суд правосуддя підтвердив рішення Лондонського міжнародного арбітражного суду, що дозволяє Arricano викупити частку в проекті ТРК Sky Mall.

Про це йдеться в прес-релізі компанії Arricano, пише "ЛігаБізнесІнформ".

Компанія повідомила, що 22 жовтня 2015 Високий суд правосуддя відхилив апеляцію компанії Stockman Interhold SA про скасування рішення Лондонського міжнародного арбітражного суду (LCIA), прийняте 19 серпня 2014 року на користь компанії Arricano Real Estate plc, у суперечці про право останньої скористатися правом викупу акцій спільної компанії, що володіє торгово-розважальним комплексом Sky Mall.

Нагадаємо, 19 серпня 2014 LCIA виніс рішення на користь Arricanо і відновив право компанії на викуп мажоритарного пакету акцій в проекті на умовах договору 2010 року.

Реклама:

Разом з тим, підкреслюють в Arricano, вже у вересні 2014 року структура права власності на проект була "розмита" - 100% корпоративних прав компанії-власника об'єкта двічі передавалися третім особам, право власності на ТРЦ оформлено банком Південний, з формулюванням "через непогашену заборгованысть в розмірі 32 млн доларыв"; на весь ТРЦ встановлена іпотека на користь голландської компанії.

"Дані кроки були зроблені з метою не допустити реалізації рішення Лондонського Арбітражу в Україні. Даний дефолт перед "Банком Південний" був створений штучно з метою вивести єдиний актив з компанії", - зазначили в Arricano.

Генеральний директор Arricano Real Estate plc Михайло Меркулов зазначає, що для Arricano як іноземного інвестора особливо важливо, щоб українська влада забезпечувала захист прав іноземного інвестора в Україні.

"На жаль, на сьогодні корупція у реєстраційній службі, прокуратурі, незаконні рішення українських судів, супроводжуючі суперечка навколо ТРЦ Sky Mall, як лакмусовий папір, виявляють недосконалість правової системи країни і проблеми, з якими стикається іноземний інвестор. Очевидно, що ці факти вимагають не тільки пильної уваги перших осіб української влади, але й конкретних правових кроків для формування сприятливого інвестиційного клімату в Україні", - прокоментував він ситуацію.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!