"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Гройсман допускає "пакетне" голосування за держбюджет-2016

П'ятниця, 9 жовтня 2015, 20:23

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман не виключає "пакетного" голосування за законопроекти, що реформують податкову систему і державний бюджет країни на 2016 рік.

Про це він заявив в ефірі телеканалу "Рада" у п'ятницю, передає "Інтерфакс-Україна".

"Важливо, щоб податки були поміркованими, щоб податки платилися, і важливо, щоб система оподаткування була незмінною. Якщо нам вдасться знайти розуміння, якою має бути податкова система в наступному році, це може бути "пакетним" голосуванням нової системи і бюджету", - сказав Гройсман.

На думку спікера парламенту, громіздка податкова система України призводить до несплати податків до бюджету, збільшення тіньової частини економіки і зубожіння громадян і потребує модернізації.

При цьому Гройсман зазначив, що якщо не вдасться підготувати законопроекти щодо модернізації податкової системи "все одно треба працювати над бюджетом, визначати соціальні показники, соціальні стандарти, треба виконувати соціальні зобов'язання перед Україною".

Реклама:

Спікер нагадав, що 15 вересня уряд подав до парламенту проект Державного бюджету на наступний рік, але згодом відкликав його, щоб внести уточнення з урахуванням рішень, які має ухвалити Верховна Рада, зокрема, про реструктуризацію боргів. "Сьогодні такі рішення є", - наголосив він.

Керівник парламенту також нагадав, що 5 жовтня доручив парламентському комітету з питань бюджету спільно з Міністерством фінансів розпочати "серйозну роботу з підготовки бюджету на 2016 рік.

За словами Гройсмана, необхідно зробити все, щоб бюджет на наступний рік було ухвалено якомога швидше, "щоб і країна, і місцеві бюджети розуміли свої показники".

На думку спікера, не можна допустити, щоб парламент ухвалював держбюджет наприкінці грудня, "під ялинку".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!