"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ФДМУ хоче створити Кодекс приватизації

П'ятниця, 9 жовтня 2015, 11:34

Фонд держмайна України планує розробити кодекс приватизації об'єктів держвласності і упакувати в нього всі закони, що стосуються продажу держмайна.

Про це "Економічній правді" повідомило джерело у Фонді держмайна України.

"Є ідея розробити Кодекс приватизації об'єктів держвласності і упакувати в нього всі закони, що стосуються продажу держмайна", - повідомило джерело.

За його словами, міжнародні організації підтримують таку ініціативу.

Реклама:

Підготовка документа, за словами співрозмовника, може зайняти кілька місяців, ще півроку потрібно для його узгодження c відомствами.

"Під соусом цього Кодексу ми б хотіли змінити процедури приватизації, привести у відповідності з європейським законодавством", - уточнив співрозмовник видання.

Крім того, Фонд держмайна ініціює розробку нового закону про концесії.

"Потрібно, щоб один закон регулював процедуру передачі в концесію об'єктів морської та повітряної інфраструктури. Якщо все буде добре, до Нового року можемо підготувати такий закон", - зазначив він.

За його словами, Мінінфраструктури не проти, щоб Фонд займався питаннями концесії транспортних об'єктів.

"Потрібно змінювати умови передачі об'єктів у концесію. Наприклад, світовий досвід показує, що найуспішніша модель здачі портових терміналів в концесію - на термін від 10 до 25 років, а не 49, як у нас", - говорить співрозмовник видання.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: