Мінаропрод в жовтні планує підписати з ЄІБ угоду на 400 мільйонів

Середа, 7 жовтня 2015, 18:32

Міністерство аграрної політики та продовольства у жовтні розраховує підписати угоду з Європейським інвестиційним банком на 400 млн євро для проектів в АПК.

Про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства Олексій Павленко під час інтерв’ю ІА "Інтерфакс", передає прес-служба МінАПК.

"Сподіваюся 23 жовтня під час форуму в Німеччині ми підпишемо угоду з ЄІБ на 400 млн євро. Нам необхідні довгострокові кошти", - сказав він.

Міністр повідомив, що в Мінагрополітики спільно із Світовим банком створена робоча група щодо залучення інвестицій у відновлення систем зрошення на півдні країни.

Реклама:

"Ми запросили експертів, які займались відповідним проектом в інших країнах. Наразі вони розробляють технічний проект. Принципова позиція Міністерства та Світового банку - має бути єдина структура з єдиним менеджментом. Всі ДП повинні синхронізуватися в єдину систему управління. Зараз системи зрошення зношені на 82%", - наголосив Павленко.

Також він нагадав, що українські підприємства, нарешті, отримали право експортувати молочні продукти до Китайської Народної Республіки.

"По кожному з 18 підприємств визначено перелік продуктів: там є сухе молоко, масло, твердий сир. Щодо соняшникового шроту у нас є попереднє підтвердження. Чекаємо тільки офіційного погодження щодо поставок до Китаю цього виду продукції", - зауважив він.

Крім того, міністр повідомив, що 25 вересня 2015 року відбулась зустріч заступника голови Держветфітослужби з інспекторами ветеринарної служби Королівства Саудівської Аравії, які перебували в Україні з метою оцінки української системи державного контролю.

"У ході візиту були обговорені вимоги та визначено стандарти, яким українські підприємства повинні відповідати. Наступний етап - визначення компаній, які зможуть експортувати продукцію до Саудівської Аравії", - підсумував Павленко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: