У ПФТС прокоментували анулювання ліцензії Нацкомісією

Середа, 7 жовтня 2015, 11:49

ПАТ "Фондова біржа ПФТС" переконана у позитивному вирішенні ситуації що склалася та у подальшій успішній роботі на фондовому ринку України у якості організатора торгівлі.

Про це йдеться у офіційній заяві біржі.

Як зазначається, ПФТС зі ЗМІ отримала інформацію про рішення Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, щодо анулювання ліцензії з організації торгів на фондовому ринку.

"Найближчим часом планується скликання Наглядової ради ПАТ "Фондова біржа ПФТС", яка визначить позицію акціонерів, щодо зазначеного рішення НКЦПФР та окреслить дії для вирішення питання", - зазначили в ПФТС.

Реклама:

Крім того, як зазначається, біржа продовжує виконувати свої зобов’язання перед учасниками торгів, емітентами цінних паперів, міжнародними інформаційними агенціями та фондовими біржами, які використовують дані ПФТС в своїй діяльності, оскільки рішення НКЦПФР може набути чинності не раніше ніж через 30 календарних днів, та може бути оскаржене в законному порядку.

Нагадаємо, 6 жовтня стало відомо, що НКЦПФР ухвалила рішення анулювати ліцензію біржі ПФТС на здійснення професійної діяльності на фондовому ринку - діяльності з організації торгівлі на фондовому ринку.

ПАТ "Фондова біржа ПФТС", засноване в 1996 році, один з найбільших організаторів торгів цінними паперами в Україні.

Станом на початок 2015 членами біржі були 112 професійних учасників ринку цінних паперів. Індекс ПФТС з 1997 року є офіційним індексом України в S&P Emerging Markets.

Асоціація ПФТС, яка була на той момент власником 100% біржі, наприкінці грудня 2009 вирішила залучити стратегічного інвестора - Московську міжбанківську валютну біржу.

Домовлено було продати їй 1601 (або 50% + 1) акцію біржі в рамках додаткової емісії за 10 млн доларів. Це приблизно відповідало ціні 50 тисяч гривень за акцію номіналом 10 тисяч гривень.

Процес додаткової емісії був завершений у травні 2010 року.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: