Ціна на Brent підскочила до 52,51 долара за берель

Середа, 7 жовтня 2015, 09:22

Світові ціни на нафту продовжили зростання в середу на тлі очікувань учасників ринку ослаблення ситуації перенасичення на нафтовому ринку, а також можливу відстрочку підвищення ставки Федеральної резервної системи США.

Про це свідчать дані торгів, пише Прайм.

Станом на 8.35 вартість листопадових ф'ючерсів на північноморську суміш Brent росла на 0,65% - до 52,51 долара за барель, на легку нафту марки WTI - на 1,75%, до 49,38 долара за барель.

Нафта Brent у вівторок, подолавши психологічний показник в 50 доларів за барель, подорожчала на 5,11%, підвищення вартості бареля WTI досягало 4,69%.

Реклама:

Генсек ОПЕК Абдалла аль-Бадрі у вівторок заявив, що експерти країн-членів організації і держав, що не входять в ОПЕК, в тому числі і Росія, 21 жовтня можуть провести зустріч для обговорення світових цін на нафту.

Аль-Бадрі при цьому зазначив, що зустріч матиме технічний характер, і участь міністрів з країн-виробників нафти не передбачається.

Крім того, за оцінками міністерства енергетики США, у вересні видобуток нафти в країні скоротилася на 120 000 барелів на добу в порівнянні з серпнем.

Міненерго країни також прогнозує зниження видобутку в країні за підсумками 2016 до 8,9 мільйона барелів нафти в день з очікуваних в 2015 році 9,2 мільйона барелів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!