Тесть Насірова виграв 390 мільйонів на добудову "Охматдиту" - ЗМІ

П'ятниця, 30 жовтня 2015, 12:02

ДП "Укрмедпроектбуд" акцептувало пропозицію ТОВ "Альтіс-констракшн" на роботи з будівництва сучасного лікувально-діагностичного комплексу "Охматдит" вартістю 389,97 млн грн.

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Окрім завершення будівельних робіт передбачено поставку та монтаж різноманітного обладнання, у тому числі медичного, пише видання.

Як зазначається, у тендері взяли участь лише дві фірми – переможець "Альтіс-констракшн", чия заявка була на 91 млн грн дешевше від очікуваної ціни тендеру, та ТОВ "Будівельно-монтажний комплекс "Енергомонтажвентиляція".

Реклама:

Мінімальну кількість учасників тендеру експерт "Transparency International Україна" Віктора Нестуля пояснив тим, що цей тендер кілька разів намагались зірвати скаргами до АМКУ.

"Укрмедпроектбуд" з самого початку встановив і дотримувався високі стандарти прозорості проведення процедури закупівлі. Бізнес повірив замовнику і активно готувався до високої конкуренції, йдеться у повідомленні.

ТОВ "Альтіс-констракшн" зі статутним капіталом 350 тис грн. належить кіпрським офшорам "Альтіс холдинг лімітед (Altis honding limited) і "Гаріхан інвестментс лімітед" (Garyhun investments limited), кінцеві бенефіціари не вказані.

Директором фірми є Максим Забігайло, який також є директором корпорації "Альтіс-холдинг" відомого забудовника Олександра Глімбовського.

Донька Глімбовського Катерина є власницею британської фірми "Altis ltd" і дружиною голови Державної фіскальної служби Романа Насірова. Секретарем британського "Альтісу" є брат Насірова Євген.

Адресою реєстрації фірми, а також контактною адресою Глімбовської та Насірова вказана лондонська квартира за адресою 5 City Tower, 3 Limeharbour. Ця квартира належить Роману Насірову.

Єдиним конкурентом на тендері по добудові "Охматдиту" було ТОВ "Будівельно-монтажний комплекс "Енергомонтажвентиляція" (ЕМВ) Вадима Корбута, Костянтина Вадимовича Корбута та Ігоря Мельникова.

Ця фірма виграла перший державний тендер у грудні 2013 року на капітальний ремонт будівель "Украероруху" у аеропорту "Бориспіль" на суму 95,19 млн грн. і більше значних держзамовлень не отримувала.

Разом з тим, існує фірма зі схожою назвою ТОВ "Холдингова компанія "Енергомонтажвентиляція". Вона у липні 2015 року виграла тендер Державної фіскальної служби, очолюваної Насіровим, на реконструкці. автомобільних пунктів пропуску "Красноїльськ" (18,46 млн грн.) і "Дяківці" (23,58 млн грн.).

Засновником підрядника фіскалів є Михайло Іщенко, а контактний телефон і адреса "Холдингової компанії "ЕМВ" (вул. Івана Франка, будинок 5-Б) ідентична даним вищевказаного ТОВ "Будівельно-монтажний комплекс "ЕМВ".

При цьому Михайло Іщенко і Вадим Корбут є співвласниками ще однієї фірми з цієї адреси з ідентичною назвою - ПАТ "Енергомонтажвентиляція".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: