"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Бізнес погіршив оцінку інвестклімату України через корупцію

Вівторок, 27 жовтня 2015, 16:59

Індекс інвестиційної привабливості України у 3-му кварталі поточного року порівняно з другим кварталом знизився на 0,1 балу - до 2,55 балу з 5 можливих.

Про це йдеться у дослідженні асоціації, текст якого має "УНІАН".

"Хочемо акцентувати вашу увагу, що 3 бали - це нормальний рівень, а все, що нижче, - це негативне значення. Згідно з отриманими даними, 89% бізнесменів не задоволені станом інвестклімату в Україні. Топ-менеджери констатують, що рівень боротьби з корупцією не відповідає її розмірам, а реформи, на жаль, втілюються занадто повільно і мляво", - говориться в дослідженні.

Згідно з опитуванням, більше половини опитаних бізнесменів не очікують позитивних змін у 4-му кварталі поточного року. Бізнесмени скаржаться на те, що обіцяні реформи досі не реалізовані, і майбутнє цих перетворень виглядає досить сумнівно.

Реклама:

 При цьому лише 12% респондентів вважають, що Україна буде досить прибутковим напрямком інвестування для нових інвесторів у жовтні-грудні 2015 року.

Коментуючи результати дослідження, виконавчий директор ЄБА Ганна Дерев'янко зазначила, що відсутність реальних кроків у боротьбі з корупцією та почуття незахищеності перед законом - дві проблеми, які непокоять бізнес-співтовариство і зупиняють нових інвесторів, які розглядають можливість вкладення коштів в Україну.

"Якщо інвестор буде розуміти, що його права захищені, що до нього не прийдуть вимагати хабарі, якщо він не стане об'єктом нескінченних експериментів у податковій і митній сферах, - він буде працювати в інтересах економіки країни, вкладати гроші і розвиватися. Якщо ні - рівень інвестиційної привабливості буде і далі залишатися вкрай низьким", - наводяться в повідомленні слова Дерев'янко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!