Українські чиновники відстоюють інтереси "Роснафти" у справі "палива Курченка" - депутат

Вівторок, 27 жовтня 2015, 16:09

На момент підписання договору для захисту інтересів "Роснафти" у справі "палива Курченка" цілий перелік потужних юристів та партнерів юридичної фірми "Арцінгер" працювали на ключових посадах в органах влади.

Про це у своєму блозі на "Українські правді" написала народний депутат від "Народного фронту" Тетяна Чорновол.

За її словами, арешт з "палива Курченка" знятий Печерським районним судом Києва, тому що заплатила "Роснафта". Депутат наводить договір дочки "Роснафти" "ТНК-Індастріз Україна" з українською юридичною фірмою "Арцінгер" на надання послуг правового консалтингу.

 
натиснути для збільшення 

"Він красномовно свідчить, які впливові кола в Україні працюють на російського паливного монстра, на нафтодоларах якого тримається режим Путіна", - заявила Чорновол.

Реклама:

Вона нагадала, що 19 червня 2015 року Печерський суд також зняв арешт з "нафтопродуктів Курченка" арештованих МВС на Васильківській нафтобазі.

"При чому судові рішення написані наче під копірку та абсурдні за своєю суттю. Суд зняв арешт, тому що встановив, що відпала потреба в цьому заході", - повідомила депутат.

Таким чином, зазначає Чорновол, українська юридична фірма "Арцінгер" подалася на тендер дочки "Роснафти" "ТНК-Індастріз Україна", та 10 жовтня 2014 року його виграла.

"І байдуже, що предмет договору різко суперечив державним інтересам України: приватна фірма зобов'язалася зняти арешт з "палива Курченка", а також скасувати вимоги податкової до дочки "Роснафти" - заплатити 40 млн гривень несплачених податків в бюджет України", - заявила вона.

За даними народного депутата, на момент підписання договору для захисту інтересів "Роснафти" цілий перелік потужних юристів та партнерів "Арцінгера" працювали на ключових посадах в органах влади.

"І в мене є підстави підозрювати, що в їх роботі має місце класичний конфлікт інтересів. Тобто: посадовці-вихідці з "Арцінгера" захищають інтереси приватних клієнтів "Арцінгера", зокрема "Роснафти", - написала Чорновол.

"Наприклад, коли в жовтні минулого року "Арцінгер" заключив договір з дочкою "Роснафти", щодо зняття арешту з "палива Курченка" керуючим партнером "Арцінгера" був Сергій Шкляр. Тому цілком можливо, що саме його підпис стоїть під тим договором", - зазначила вона.

За її словами, зараз Сергій Шкляр - заступник міністра юстиції куратор виконавчої служби.

Крім того, за даними Чорновол, коли "Роснафта" стала клієнтом "Арцінгера" в питанні зняття арешту з "палива Курченка", в Мін'юсті та Генпрокуратурі на ключових посадах також працювали двоє вихідців з "Арцінгеру": Антон Янчук та Віталій Каско.

"Перший - заступник міністра, другий - заступник генпрокурора, до їх посадових обов'язків належало повернення активів вкрадених Януковичем та його поплічниками. Пізніше ці двоє стали членами Міжвідомчої комісії з повернення активів", - повідомила вона.

Як повідомлялося, судова тяжба довкола ОНПЗ розпочалася у березні минулого року після спроб компанії ВЕТЕК на чолі з "бухгалтером сім'ї Януковича" бізнесменом Курченком передати активи підприємства при посередництві російського ВТБанку компанії "Роснефть".

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: