Російський суд відмовився зняти арешт з майна липецької фабрики Roshen

Понеділок, 26 жовтня 2015, 17:55

Мосміськсуд визнав законним продовження забезпечувального арешту майна на близько 1,5 млрд рублів кондитерської корпорації Roshen, що належить президентові України Петру Порошенку, на підприємстві ВАТ "Липецька кондитерська фабрика Roshen.

Про це "Інтерфаксу" повідомили в суді.

Таким чином, апеляційна скарга представників "Липецької кондитерської фабрики" була відхилена, а рішення Басманного суду вступило в законну силу.

Згідно з матеріалами справи, до арештованого майна фабрики потрапили склади, кілька цехів і земельна ділянка.

Реклама:

Раніше Мосміськсуд визнав законним арешт майна. Згодом забезпечувальний арешт було продовжено до грудня.

Як відомо, 28 квітня кондитерська корпорація Roshen заявила про арешт майна ВАТ "Липецька кондитерська фабрика "Рошен" загальною вартістю 2 млрд рублів.

Згідно з прес-релізом, це рішення прийнято Головним слідчим управлінням СК РФ на підставі постанови Басманного районного суду Москви.

Офіційний представник СКР Володимир Маркін повідомляв у квітні про порушення кримінальної справи за фактом шахрайського розкрадання 180 млн рублів шляхом незаконного відшкодування з бюджету РФ податку на додану вартість ВАТ "Липецька кондитерська фабрика "Рошен".

На території фабрики, а також в офісах науково-виробничої фірми "Металімпрес" у Нижньому Новгороді були проведені обшуки.

Власником корпорації є президент України Петро Порошенко. У ході виборчої кампанії він обіцяв продати Roshen.

Організацією продажу корпорації займається інвестиційна компанія Rothschild в консорціумі з українською інвестгрупою "Інвестиційний капітал Україна".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: