"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна і Молдова побудують залізницю в обхід Придністров'я

Середа, 21 жовтня 2015, 20:04

Залізничники України та Молдови планують реалізувати проект будівництва залізничної ділянки Березине-Басарабяска та капітального ремонту колії ділянки Арциз-Березине.

Про це домовилися в ході переговорів 20 жовтня в Одесі голова Одеської облдержадміністрації Міхеіл Саакашвілі, в. о. голови "Укрзалізниці" Олександр Завгородній, а також начальники ДП "Залізниця Молдови" та Одеської залізниці, повідомляє пресс-служба "УЗ".

"Це прямий шлях з Молдови на одеські порти. Ділянка Березине-Басарабяска має важливе значення як можливість сполучення з Молдовою в об’їзд Придністров’я", - сказав Завгородній.

Він також заявив, що після відновлення ця залізнична колія створить додаткові зручності для ефективної логістики у сфері вантажоперевезень.

Реклама:

Як наголошується, проведення переговорів з питання будівництва залізничної ділянки Березине-Басарабяска та капітального ремонту колії ділянки Арциз-Березине ініціювала Одеська обласна державна адміністрація.

У ході переговорів домовлено про відновлення колії та капітальний ремонт інфраструктури цієї ділянки.

"Необхідними умовами реалізації проекту є організація руху не менш ніж 6 пар поїздів на добу згідно з чинним законодавством України та Молдови, а також внесення його до фінансового плану залізниць на 2016 рік", - йдеться у повідомленні.

"Учасники проекту також шукатимуть інвесторів. За попередніми розрахунками, роботи розпочнуться влітку 2016 року", - повідомляє прес-служба.

Крім того, учасники зустрічі домовилися ініціювати процедуру відкриття міжнародного залізничного суміщеного пункту пропуску "Березине". Для цього потрібно внести відповідні зміни до прикордонних угод залізничних адміністрацій обох країн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: