"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Конкурсна комісія визначилася з головою "Укртранснафти"

Середа, 21 жовтня 2015, 18:51

Переможцем другого етапу конкурсу на заміщення посади генерального директора "Укртранснафти" конкурсна комісія визнала Миколу Гавриленка.

Про це "Економічній правді" повідомив співрозмовник в НАК "Нафтогаз України".

"Тепер "Нафтогаз" вносить його кандидатуру у фінальний етап на Номінаційний комітет при Кабміні, який ухвалить остаточне рішення", - сказав співрозмовник.

Він також повідомив, що в. о. голови компанії Роман Сидорак залишається Членом Дирекції "Укртранснафти" і продовжить роботу в компанії.

Реклама:

Микола Гавриленко був акціонером мережі автозаправок "Вік-Ойл". У 2010 році корпорація ТНК-BP придбала 100%-й пакет акцій компанії "Вік Ойл".

Гавриленка називають креатурою Тимура Валітова.

Валітов також був одним з власників донецької мережі АЗС "Вік-Ойл". Його партнером був авторитетний донецький бізнесмен Жиган Такташев та Ігор Філіпенко, бізнес-партнер народного депутата від Партії регіонів Юрія Іванющенко.

Валітов є зятем народного депутата, члена Комітету з питань охорони здоров'я Тетяни Бахтєєвої.

Як відомо, колишний голова "Укртранснафти" Олександр Лазорко був відсторонений наглядовою радою "Укртранснафти" 19 березня 2015 року.

На його місце призначили Юрія Мірошника. Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин ініціював звільнення Лазорка за розтрати на зберігання технологічної нафти на потужностях групи "Приват".

8 квітня наглядова рада "Укртранснафти" призначила Сукала т. в. о. керівника цієї компанії на чотири місяці. Лазорко ж намагався повернутися на посаду через суди.

Рішенням від 23 липня Апеляційний суд Волинської області зобов'язав "Укртранснафту" усунути перешкоди для керівництва компанією Олександром Лазорком.

На початку серпня збори акціонерів "Укртранснафти" вирішили не продовжувати контракт з Лазорком

12 вересня Лазорко, який вважається людиною олігарха Ігоря Коломойського, був оголошений у розшук.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: