"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

США звинуватили в піратстві три українські сайти

Середа, 21 жовтня 2015, 11:21

Американські асоціації правовласників RIAA і асоціація кінокомпаній MPAA представили уряду США свої списки порушників авторських прав: в них відразу три українські сайти.

Про це пише АIN.UA.

Як повідомляється, в список потрапили популярний файлообмінник EX.ua, онлайн-кінотеатр Kinogo.co і торрент-ресурс Extratorrent.cc.

Також до списку RIAA і MPAA потрапили російські сайти "ВКонтакте", Rapidgator.net, Rutracker.org, ряд європейських і азіатських ресурсів.

Реклама:

Всього асоціації назвали у своєму актуальному звіті 57 піратських сайтів.

Крім інтернет-майданчиків у списку згадані також фізичні майданчики, на яких, за даними американських правовласників, поширюються неліцензійні копії авторських матеріалів. Серед них - одеський ринок "Сьомий кілометр".

У звіті наголошується, що тут реалізують величезну кількість контрабандних DVD з фільмами і музикою - в рази більше, ніж на ринку "Маяк" в Донецьку і київській "Петрівці", які також знаходяться під пильним поглядом американців.

RIAA і MPAA щороку подають свої списки піратських майданчиків у відповідь на запит Торгового представництв США (USTR).

У них перераховані різні види сайтів - від торентів до сайтів зі стрімінга - розміщення за межами Сполучених Штатів Америки, які систематично порушують права інтелектуальної власності.

Правовласники запевняють, що ці сайти приносять США мільйони доларів недоотриманого доходу. Тому країни, на території яких діють ці ресурси, вносять до списку 301 і вводять проти них певні економічні санкції.

Оновлення списку з'явиться в кінці року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: