"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В Криму хочуть відбирати майно в орендарів без російської реєстрації

Вівторок, 13 жовтня 2015, 13:37

Окупаційна влада Криму готує законопроект, який дозволяє в односторонньому порядку позбавляти власності тих орендарів, що не пройшли перереєстрацію за російським законодавством.

Про це сказано у повідомленні прес-служби окупаційного парламену Криму, передають Крим. Реалії.

Якщо закон приймуть, то він дозволить розривати договори оренди об'єктів нерухомості з українськими власниками, а також з тими орендарями, які не пройшли перереєстрацію за російським законодавством.

"Пропоновані зміни торкнуться можливості в односторонньому порядку розривати договори оренди об'єктів нерухомості з українськими власниками, а також з тими орендарями, які не пройшли перереєстрацію за російським законодавством", - зазначила голова комітету з майнових та земельних відносин Євгенія Добриня.

Реклама:

"Крім того, поправки дозволять здійснювати держреєстрацію прав власності муніципалітетів на об'єкти нерухомого майна при відсутності правовстановлюючих документів. Йдеться, зокрема, про об'єкти освіти, гуртожитки, які тривалий час перебувають у користуванні місцевої влади", – сказала Добриня.

Верховна Рада України офіційно оголосила початком тимчасової окупації Криму 20 лютого 2014 року. 7 жовтня президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Країни Заходу також не визнають анексії Криму і запровадили низку економічних санкцій. 

Правозахисники заявляють, що після анексії Криму громадяни України, які живуть у Криму і не мають російського громадянства, щодня стикаються з дискримінацією.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!