"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Standard & Poor's знизило рейтинги Volkswagen

Вівторок, 13 жовтня 2015, 09:40

Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's в понеділок знизило довгостроковий і короткостроковий корпоративні рейтинги німецького автоконцерну Volkswagen з "A/A-1" до "A-/A-2", залишивши їх у списку на перегляд з можливістю подальшого зниження.

Про це йдеться в прес-релізі агентства, передає "Інтерфакс".

S&P вважає, що компанії загрожує цілий ряд негативних наслідків у зв'язку зі скандалом із заниженням показників викидів шкідливих речовин у 11 млн автомобілів по всьому світу.

Аналітики агентства відзначають, що скандал розкрив недоліки в системі керівництва та управління ризиками компанії. Німецькому автоконцерну можуть загрожувати суттєві фінансові та репутаційні ризики.

Реклама:

S&P ще не до кінця проаналізувало всі можливі наслідки ситуації, що склалася, що пояснює збереження рейтингів у списку на перегляд. За підсумками перегляду рейтинги компанії можуть бути знижені більш ніж на один щабель.

Також повідомляється, що раніше Європейський інвестиційний банк почав перевірку кредитів, виданих Volkswagen на пільгових умовах для розробки екологічно чистих двигунів.

За повідомленнями ЗМІ, ЄІБ видав Volkswagen кредити на суму близько 4,6 млрд євро, 1,8 млрд євро з яких компанії ще належить виплатити.

Як відомо, "дизельний" скандал з автомобілями Volkswagen почався в середині вересня.

Американське Агентство з охорони навколишнього середовища звинуватило автоконцерн в тому, що на його автомобілях з дизельними двигунами стояло програмне забезпечення, яке дозволяло обходити перевірку на рівень викиду шкідливих речовин.

Йдеться про машини 2009-2015 років випуску. Компанії загрожує штраф в 18 млрд доларів, а Мін'юст США почав за фактом порушень кримінальне розслідування.

Volkswagen був змушений частково призупинити продажі ряду моделей дизельних автомобілів в США, а голова правління компанії Мартін Вінтеркорн публічно вибачився перед клієнтами VW.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!