"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Нафта дешевшає на даних щодо видобутку в країнах ОПЕК

Понеділок, 12 жовтня 2015, 19:45

Світові ціни на нафту демонструють негативну динаміку в понеділок на тлі повідомлень щодо зростання видобутку в Організації країн-експортерів нафти у вересні.

Про це свідчать дані торгів, передає "Прайм".

Станом на 18:42 вартість листопадових ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знижувалася на 1,63% - до 52,05 долара за барель. Ціна листопадових ф'ючерсів на нафту марки WTI опускалася на 2,26% - до 48,51 долара за барель.

Згідно з жовтневою доповіддю ОПЕК, у вересні організація продовжила збільшувати видобуток нафти - на 0,11 мільйона барелів на день, до 31,57 мільйона барелів.

Реклама:

Без урахування даних Іраку видобуток ОПЕК минулого місяця становив 27,429 мільйона барелів на день (зростання на 29 тисяч барелів).

Таким чином, в серпні ОПЕК знов перевищила власну заявлену квоту з видобутку в 30 млн барелів на день.

При цьому загальний обсяг видобутку нафти в світі у вересні знизився на 0,34 мільйона барелів на день - до 94,16 мільйона барелів на день. Зростання видобутку у вересні в основному спостерігалося в Іраку, Нігерії та ОАЕ.

При цьому видобуток в Саудівській Аравії продемонстрував найбільше зниження - на 48 тисяч барелів на день. Частка ОПЕК у світовому видобутку у вересні становила 33,5% проти 33,3% у попередньому місяці.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!