"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Експорт сиру з України скоротився в 3,7 рази

Середа, 9 вересня 2015, 14:18

Обсяг експорту сиру з України в січні-серпні 2015 року у грошовому вираженні скоротився в 7,2 рази – до 15,4 мільйона доларів.

Про це повідомляється в митній статистиці, пише "УНІАН".

Згідно зі статистичними даними, імпорт сиру до України в січні-серпні поточного року зменшився в 2,4 рази в натуральному і в 3,4 рази в грошовому вираженні – до 3,3 тисячі тонн і 14,2 мільйона доларів відповідно.

Найбільше сирів українські підприємства продали до Казахстану, Молдови та Азербайджану.

Реклама:

Разом з тим, експорт молока та вершків незгущених з України протягом звітного періода виріс на 14% в натуральному вираженні – до 5,8 тисячі тонн, однак знизився на 10% у грошовому вираженні - до 2,9 мільйона доларів.

Імпорт цих продуктів за підсумками січня-серпня поточного року склав 213 тонн, що в 9,7 рази менше, ніж минулого року. У грошовому вираженні імпорт незгущеного молока та вершків скоротився в 7,4 рази - до 436 тисяч доларів.

У ГФС також повідомили, що поставки за кордон згущеного молока та вершків у січні-серпні 2015 року зросли в натуральному вираженні на 18%, а в грошовому - скоротилися на 32%, до 39 тисяч тонн і 60,7 мільйона доларів відповідно.

Імпорт цієї продукції протягом звітного періоду склав 337 тонн проти 3,4 тисячі тонн минулого року. У грошовому вираженні імпорт скоротився в 14,7 рази - до 728 тисяч доларів.

Основними імпортерами українського незгущенного молока та вершків у січні-серпні були Молдова, Грузія та Лівія, а згущеного - Бангладеш, Грузія та Туркменістан.

У той же час вітчизняні виробники експортували 8 тисяч тонн вершкового масла, що на 0,3% менше аналогічного показника за 8 місяців минулого року. У грошовому вираженні обсяги експорту цієї продукції знизилися на 45% - до 20,1 мільйона доларів.

Імпорт вершкового масла в Україну за вказаний період скоротився в натуральному вираженні до 184 тонн проти 9,8 тисячі тонн роком раніше. У грошовому вираженні імпорт вершкового масла склав 0,9 мільйона доларів, тоді як за вісім місяців 2014 року - 46,1 мільйона доларів.

Основними покупцями українського масла стали Марокко, Єгипет та Азербайджан.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: