Черновецький інвестував мільйон доларів в сервіс з продажу автобусних квитків

Середа, 9 вересня 2015, 13:08

Інвестиційна компанія Chernovetskyi Investment Group оголосила про закриття угоди в 1 млн доларів у рамках бридж-раунду з компанією Busfor.

Про це йдеться в повідомленні компанії.

Як повідомляється, проект є інноваційним інфраструктурним рішенням для ринку пасажирських автоперевезень, якому вже вдалося зайняти лідируючу позицію з продажу квитків через Інтернет на ринках Східної Європи (Україна, Росія), а також у Таїланді.

Раніше інвесторами Busfor виступили великі міжнародні інвестори Intel Capital, InVenture Partners і Finsight Ventures, які в липні 2014 вклали в компанію 3 млн дол.

Реклама:

У липні 2015 року Busfor показав 335% зростання виручки по відношенню до аналогічного періоду минулого року.

На поточний момент більше 300 перевізників безпосередньо розміщують свій інвентар в системі бронювання Busfor і більше 500 партнерів підключені до системи бронювання як агенти з продажу.

Згідно з повідомленням, залучені кошти підуть на збільшення продажів квитків на тих ринках, де компанія вже досягла серйозної наявності інвентарю у власній системі бронювання.

Керуючий партнер CIG Андрій Криворчук переконаний: "автобусні пасажирські перевезення - один з найбільш недооцінених і малоосвоєних ринків: продаж електронних квитків ще тільки зароджується, але потенціал ринку величезний, що підтверджено обсягами оффлайн продажів в мільярди доларів щорічно".

Busfor орієнтований на ринок міжміських і міжнародних автобусних перевезень в європейських країнах і на території Південно-східній Азії, сумарний розмір якого перевищує 50 млрд доларів.

На даний момент сумарна оцінка місць в автобусах, доступних для продажу через систему бронювання - 3,5 млрд дол, при цьому середня вартість середнього квитка в Росії становить 1460 рублів (23 дол), в Україні 475 гривень (22 дол), в Таїланді 571 бат (18 дол).

До кінця цього року Busfor планує провести черговий інвестиційний раунд, щоб прискорити розвиток бізнесу в країнах Південно-східної Азії.

Як відомо, O CIG Chernovetskyi Investment Group - одна з найбільших інвестиційних компаній на ринку СНД, була заснована в 2013 році, інвестиційний потенціал - більше 750 млн доларів. Власником компанії є колишній мер Києва Леонід Черновецький.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: