Fitch прогнозує падіння видобутку нафти в РФ через санкції

Понеділок, 7 вересня 2015, 12:32

Зниження видобутку нафти на ключових російських родовищах у Західному Сибіру, швидше за все, продовжиться найближчим часом.

Про це йдеться в доповіді Fitch Ratings, пише ZN.UA.

Аналітики агентства, відзначають, що відновлення цін на нафту допомогло б сповільнити падіння видобутку на цих ділянках, де видобувається основна частка російської нафти.

"Однак у більш довгостроковій перспективі вони також зіткнуться з загрозою з боку західних санкцій, які зменшили доступ нафтовидобувних компаній до довгострокового фінансування і сучасним технологіям, необхідним для видобутку нафти", - вважають в Fitch Ratings.

Реклама:

В доповіді говориться, що в першій половині 2015 року видобуток нафти у ВАТ "Лукойлу" другої за величиною російської нафтовидобувної компанії, скоротився на 4,3% до аналогічного періоду попереднього року, що майже в три рази перевищує середнє зниження в 1,5% на рік згідно з даними компанії за 2011-2014 рр.

ВАТ НК "Роснефть", нафтовидобувна компанія номер один в Росії, показала зниження видобутку в Західному Сибіру на 3,2% до аналогічного періоду попереднього року.

"Якщо санкції збережуться, вони будуть надавати більш виражений вплив на видобуток у середньостроковій перспективі. Як наслідок, ми очікуємо, що видобуток у "ЛУКОЙЛа" і "Роснефти" в Західному Сибіру продовжить знижуватися на 3% -4% на рік", - йдеться в доповіді.

Проект Генеральної схеми розвитку нафтової галузі Росії до 2035 року свідчить, що видобуток нафти на діючих родовищах може скоротитися на 125 млн т (34,5%), до 237 млн т на рік. Сьогодні на дані родовища припадає близько 70% усього видобутку "чорного золота" в РФ (близько 525 млн т).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: