"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

СБУ припинила розкрадання нафти-сирцю в компанії "Укрнафти"

П'ятниця, 4 вересня 2015, 15:13

У Чернівецькій області Служба безпеки України викрила механізм розкрадання нафти та підпільні цехи з її переробки.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Як зазначається, на території Лопушнянського нафтогазовидобувного родовища посадовці "Надвірнанафтогаз" (належить "Укрнафті") протягом тривалого часу зумисне зменшували показники видобутку й обліку нафти-сирцю.

Реклама:

"Необлікований залишок зловмисники відправляли на два міні-переробні підпільні підприємства. Там у кустарних умовах виготовлялося дизельне пальне, бітум та саморобний бензин", - йдеться у повідомленні.

У прес-службі повідомили, що потужність цехів дозволяла щотижня переробляти від трьох до п’яти тонн нафти-сирцю. Використовуючи організовану мережу збуту, правопорушники реалізовували продукцію за ціною, нижчою від ринкової.

усі фото СБУ 
 

"Співробітники Управління СБ України у Чернівецькій області спільно з прокуратурою затримали зловмисників. Під час обшуку виявлено понад 40 металевих ємностей об’ємом 200 літрів кожна з нафтою-сирцем та кілька десятків пластикових ємностей з готовими продуктами переробки. На обладнання підпільних цехів і транспорт накладено арешт", - зазначили в СБУ.

 
 

"Розпочато кримінальне провадження за ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Проводяться першочергові слідчі дії. Наразі встановлюється сума завданих державі збитків", - йдеться у повідомленні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!