Владі пропонують нову модель податкової реформи

П'ятниця, 4 вересня 2015, 12:13

Коаліція громадської організації "Нова країна" та "Ренімаційний пакет реформ" пропонує уряду нову модель податкової реформи.

Про це написав на своїй сторінці в Facebook співзасновник громадської організації "Всеукраїнська громадянська платформа "Нова країна" Валерій Пекар.

Як повідомляється, перевагою нової моделі буде те, що Україна матиме найнижчі податки на оплату праці в Європі і стане найкращим місцем для інвестування.

натисніть для збільшення 

Крім того, нова бюджетна модель націлена на заміну податком на розподілений прибуток за ставкою 15%.

Реклама:

Також, згідно із підрахунками організаціїї, завдяки новій моделі реформи профіціит бюджету України може становити +7 мільярдів гривень.

натисніть для збільшення 

Як відомо, 3 вересня відбулося 10 засідання Національної ради реформ. Згідно із моделлю реформи, яку презентував Мінфін, модель призводить до скорочення бюджетних надходжень на 23,3 млрд гривень. 

Крім того, Комітет Ради на чолі з Ніною Южаніною представив свою "радикальну" модель, яка пропонує знизити ставку з 18% до 15%, скасувати авансові внески як джерело тиску на бізнес, звільнити від оподаткування суми, витрачені на реінвестиції в необоротні активи та капітальне будівництво.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: