Volkswagen виключать з індексів сталого розвитку Dow Jones

Вівторок, 29 вересня 2015, 13:46

Акції німецького концерну Volkswagen будуть виключені з розрахунку індексів сталого розвитку Dow Jones через "дизельний скандал".

Про це йдеться у повідомленні Dow Jones, передає "Інтерфакс".

Як наголошується у повідомленні S&P Dow Jones і RobecoSAM, акції Volkswagen будуть виведені з розрахунку індексів DJSI World, DJSI Europe і всіх інших індексів DJSI після закриття торгів 5 жовтня.

Таке рішення прийнято у зв'язку з фальсифікацією Volkswagen даних щодо шкідливих викидів автомобілів з дизельним двигуном.

Реклама:

Індекси розраховуються спільно компаніями S & P Dow Jones Indices і RobecoSAM і оцінюють становище найбільших міжнародних компаній на ринку цінних паперів з точки зору їх економічної і суспільної діяльності, а також діяльності у сфері захисту навколишнього середовища.

Раніше в цьому місяці Volkswagen був визнаний S & P Dow Jones і RobecoSAM лідером у галузі сталого розвитку серед виробників автомобілів і автокомпонентів.

У дослідженні відзначалися, зокрема, успіхи німецького автовиробника в зниженні витрат палива по всьому модельному ряду в контексті амбітної мети зниження викидів CO2.

Акції Volkswagen на торгах у Франкфурті у вівторок подорожчали на 0,25%. З 18 вересня капіталізація концерну впала більш ніж на 40%, або на 29 млрд євро.

Як відомо, скандал з автомобілями Volkswagen почався в середині вересня.

Американське Агентство з охорони навколишнього середовища звинуватило автоконцерн в тому, що на його автомобілях з дизельними двигунами стояло програмне забезпечення, яке дозволяло обходити перевірку на рівень викиду шкідливих речовин.

Volkswagen був змушений частково призупинити продажі ряду моделей дизельних автомобілів в США, а голова правління компанії Мартін Вінтеркорн пішов у відставку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!