Падіння нафти ставить під загрозу проекти на 1,5 трильйона доларів

Понеділок, 21 вересня 2015, 08:59

Нові проекти в нафтовій галузі з можливими інвестиціями на 1,5 трильйона доларів можуть виявитися нежиттєздатними з цінами на "чорне золото" на рівні 50 доларів за барель.

Про це заявили аналітики Wood Mackenzie Ltd, пише Прайм.

"Пропоновані проекти, включаючи сланцеві в Північній Америці, зараз виглядають недоцільними, або можна сказати, нерентабельними, при ціні 50 доларів за барель. Таким чином, ці інвестиції знаходяться під загрозою", - вважає керівник служби досліджень видобутку Wood Mackenzie Джеймс Вебб, чию думка наводить агентство Bloomberg.

Падіння цін на нафту майже на 50% за останній рік змусило багато світові нафтові компанії скоротити витрати і відкласти реалізацію нових проектів.

Реклама:

Як відомо, у вересні Goldman Sachs Group Inc. погіршив свій прогноз за цінами на нафту. Прогноз середньої вартості нафти марки Brent на 2015 рік знижений до 53,7 долара за барель з очікуваних у травні 58,2 долара за барель.

Прогноз ціни для Brent на 2016 рік погіршено аналітиками до 49,5 долара за барель з 62 доларів за барель.

При цьому банк не виключає, що збереження надлишкової пропозиції на світовому нафтовому ринку може призвести до падіння цін на нафту в середньостроковій перспективі до рівня в 20 доларів за барель.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!