Три китайські компанії оштрафовані на 95 мільйонів за маніпуляції на біржі

Середа, 2 вересня 2015, 20:18

Комітет з контролю над цінними паперами КНР оштрафував три китайські IT-компанії за розробку програмного забезпечення, що дозволяє проводити маніпуляції на біржі, на суму близько 95 млн доларів.

Про це в середу повідомляє інформаційне агентство "Сіньхуа", передають "Ведомости".

"Розслідування показало, що компанія Mecrt, яка має штаб-квартири в Шанхаї і розташовані в Ханчжоу Hundsun Technologies і Hithink Flush Information Network розробили систему, яка дозволяла інвесторам торгувати на біржі, не реєструючись під своїм справжнім ім'ям, що порушує чинне законодавство", цитує "Сіньхуа" постанову регулятора.

Влада прийняла рішення конфіскувати у компаній незаконно отриманий прибуток. У Hundsun Technologies буде конфісковано 132,85 млн юанів (20,88), у Mecrt - 15,99 млн юанів, а у Hithink Flush Information Network - 2,18 млн юанів.

Реклама:

Також на компанії накладено штрафи: на Hundsun Technologies - 398,56 млн юанів, на Mecrt - 47,96 млн юанів і на Hithink Flush Information Network - 6,53 млн юанів. У сукупності порушники зобов'язані виплатити 604,1 млн юанів, або 95 млн доларів.

CSRC продовжує розслідування падіння індексів на біржах материкового КНР, яке почалося в середині червня і відновилося на початку минулого тижня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!