"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Нелегальні газові заправки завдали шкоди бюджету Києва на 100 мільйонів - ЗМІ

Субота, 19 вересня 2015, 12:26

За вісім місяців 2015 одного тільки роздрібного акцизу столичний бюджет недоотримав на суму близько 100 млн грн.

Про це пише в статті для ZN.UA заступник директора "Консалтингової групи А-95" Артем Куюн.

Як зазначає автор, дорожнеча бензину в 2014-2015 роках спровокувала максимальну популярність пропан-бутану, що, в свою чергу, призвело до появи безлічі автогазозаправних пунктів (АГЗП).

За його словами, епіцентром їх зосередження став Київ - найбільший в країні ринок цієї альтернативи бензину.

Реклама:

"Автостоянки, промислові зони, гаражні кооперативи, підворіття "спальних" масивів - газові бочки заполонили все. У жвавих місцях "шльопали" по два АГЗП на тиждень. На столичному проспекті Григоренка протяжністю 3 км розмістилося сім "дирочників", і ще два місця явно вказували на ознаки швидкої появи двох додаткових об'єктів", - пише Куюн.

Автор відзначає, що в квітні 2015 року, коли популяція нелегалів збільшилася до критичного рівня, Київська міськрада створила спеціальну комісію з питань розміщення автозаправної інфраструктури.

"Всього комісія нарахувала в столиці близько 250 моноблоків, 80% з яких розміщені з очевидними грубими порушеннями. Після трагедії на нафтобазі БРСМ у Василькові в липні 2015 по Києву прокотилася хвиля, що знесла нелегально встановлені газові заправки", пише експерт.

За його словами, через деякий час демонтовані АГЗП повернулися на свої місця, а київські чиновники залягли на дно в очікуванні місцевих виборів.

"Тим часом ця напасть не тільки загрожує техногенними катастрофами, а й завдає державному і київським бюджетам багатомільйонні збитки", - відзначає автор.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: