"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ФРС США зберегла облікову ставку на рекордно низькому рівні

П'ятниця, 18 вересня 2015, 08:49

Комітет з відкритих ринків Федеральної резервної системи (ФРС) США зберіг базову ставку по федеральних кредитних коштах на рекордно низькому рівні - 0-0,25% річних.

Про це йдеться в прес-релізі ФРС, пише РБК.

Як повідомляється, 17 вересня Федеральна резервна система прийняла рішення про збереження базової ставки на колишньому рівні - 0-0,25% річних.

"Останні глобальні економічні та фінансові події можуть дещо обмежити ділову активність і, ймовірно, нададуть подальший тиск на інфляцію", - пояснює американський регулятор в заяві, випущеній за підсумками засідання 16-17 вересня.

Реклама:

Ще одним фактором, який вплинув на рішення ФРС не підвищувати ставку, стала інфляція, яка все ще залишається на рівні нижче довгострокових прогнозів і орієнтирів, відображаючи зниження цін на енергоносії та імпорт енергоресурсів.

Інформація, отримана Комітетом з відкритих ринків ФРС США з моменту останнього засідання в липні, вказує на те, що темпи економічного зростання є помірними, наголошується в повідомленні.

Помірне зростання показали також споживчі витрати домашніх господарств та інвестиції в основний капітал.

Покращення показали житловий сектор і показники, які ФРС відстежує на ринку праці, в той час як показники чистого експорту були слабкими.

У повідомленні підкреслюється, що комітет у своєму прагненні підтримувати максимальну зайнятість і стабілізацію цін підтвердив свою думку, що нинішній діапазон ставки від 0 до 0,25% залишається виправданим.

Подальше рішення по ставці буде прийматися з урахуванням "широкого спектра інформації, у тому числі прийнятих заходів на ринку праці, показників інфляційного тиску та інфляційних очікувань, а також показань з фінансових та міжнародним подіям".

"Комітет вважає, що буде доречно підняти ключову ставку, коли побачить подальші поліпшення на ринку праці і коли з'явиться впевненість, що інфляція в США в середньостроковій перспективі досягне цільового рівня в 2%", - йдеться в повідомленні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: