Standard & Poor's знизило рейтинг Японії

Середа, 16 вересня 2015, 14:05

Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's Ratings Services знизило довгостроковий кредитний рейтинг в іноземній і місцевій валюті Японії на один щабель, до "A +" з "AA-".

Про це йдеться в повідомленні агентства, передає "Прайм".

Короткостроковий кредитний рейтинг в іноземній і місцевій валюті Японії також знижений, до "A-1" з "A-1 +". Прогноз по обох рейтингах стабільний.

"Наші рейтинги щодо Японії відображають сильну зовнішню позицію країни, відносно благополучну і диверсифіковану економіку, політичну стабільність і стійку фінансову систему в умовах дуже слабкої бюджетної позиції країни, яку посилює процес старіння населення і дефляція", - зазначили експерти агентства.

Реклама:

Зниження рейтингів пов'язане зі зниженням вірогідності відновлення економіки Японії до рівня, який забезпечить достатню підтримку кредитоспроможності країни для її відповідності попереднім рейтингам.

Стабільний прогноз щодо довгострокового рейтингу Японії відображає очікування S&P того, що деяке економічне зростання і стабілізація цінових рівнів сповільнять темпи збільшення державного боргу протягом наступних двох років і врешті-решт приведуть до його стабілізації.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: