Європейські фондові ринки зростають слідом за США та Азією

Середа, 16 вересня 2015, 12:54

Європейські фондові ринки зростають слідом за ринками США та Азії.

Про це пише Рейтер.

Пан'європейський індекс FTSEurofirst 300 піднявся на 0,97%, а індекс "блакитних фішок" Euro STOXX 50 - на 0,89%. Німецький індекс DAX зріс на 0,56%, британський FTSE 100 - на 0,50%, а французький CAC-40 - на 1,08%.

Фондові ринки США завершили вівторок в плюсі, і азіатські ринки зросли в середу при невеликому обсязі торгів в очікуванні рішення ФРС щодо процентних ставок.

Реклама:

Акції постачальника предметів розкоші Richemont, що повідомив про підвищення продажів, зросли на 6,7%. Акції конкурентів Burberry і LVMH подорожчали на 2,4 і 3,4% відповідно.

Котирування Inditex, якій належить марка одягу Zara, додали 2,8%. Акції французького виробника салонів літаків Zodiac впали на 21,2% після повідомлення компанії, що прибуток знизиться через затримки у виробництві крісел.

"Я б продавав при підйомі ринку. Зростання світової економіки зупинилося", - порадив керуючий McLaren Securities в Монако Террі Торрісон.

З початку року FTSEurofirst 300 піднявся на 4%, і трейдери очікують продовження зростання завдяки стимулюючій політиці Європейського центробанку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: